wingsprayer

Over Bureau Erkenningen

Wij zorgen voor het uitgeven van vakbekwaamheidsbewijzen voor groene en agrarische beroepen. Dit doen wij aan ruim 55.000 licentiehouders in Nederland. Deze licenties worden ook wel ‘Bewijzen van Vakbekwaamheid’ genoemd.

Dit heeft de overheid bepaald. Hieronder leest u hoe wij zijn georganiseerd.

Overzicht certificaten

Het ministerie van LVVN en I&W heeft aan Bureau Erkenningen de opdracht verstrekt voor het afnemen van examens en de uitgifte en verlenging van het bewijs van vakbekwaamheid ‘Gewasbescherming’. Wij streven ernaar de kwaliteit van de examens en nascholingen op een hoog niveau te brengen en te houden. Het doel van de overheid is om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen. Door het actueel houden van de inhoud van de kennisbijeenkomsten dragen we hieraan bij. Daarnaast is er veel aandacht voor het veilig werken met gewasbeschermingsmiddelen voor de gebruiker, maar ook voor zijn of haar omgeving.

Het College van Deskundigen is verantwoordelijk voor een duidelijk en transparant examendocument. Het college stelt voorschriften vast over de manier waarop de examens worden afgenomen en de wijze waarop en waarover kennisbijeenkomsten worden georganiseerd om het vakbekwaamheidsbewijs te kunnen verlengen.
De leden van het College van Deskundigen zijn vertegenwoordigers vanuit CTGB, NVWA, ministerie van LVVN, brancheorganisaties, opleiders en bedrijven.  Zo krijgen we een door de sector gedragen norm. Het reglement voor het College van Deskundigen is te downloaden.

Deskundigen uit het werkveld vormen de vaststellingscommissie. Deze commissie adviseert het college om aanpassingen van de normen te doen.

Het College heeft de werkgroep Plantgezondheid ingesteld. Hierin overleggen voornamelijk docenten over de wijze waarop het lesmateriaal actueel blijft. Zij kunnen daarnaast ook aanbevelingen doen om het examendocument aan te passen.

Alleen Groen Colleges (voorheen AOC) kunnen examens gewasbescherming afnemen. Deze mbo-instellingen melden geslaagde deelnemers aan bij Bureau Erkenningen. De licentie Adviseren Gewasbescherming kan via een Hogeschool behaald worden.

Team Bureau Erkenningen

Vanuit Bureau Erkenningen is Fransje Hoefs het eerste aanspreekpunt. Francisca van den Broeke, senior beleidsmedewerker en Dick Oosthoek, directeur beheren de normen uit het examendocument.

Voor het register staat het team van Groene Erkenningen voor u klaar.

Contact