Heeft u een vraag? Kijk dan eens bij de meest gestelde vragen (FAQ)

Of zoek op trefwoorden

FAQ

Wetten en regels

De overheid heeft bepaald dat iedereen die met professionele gewasbeschermingsmiddelen of professionele biociden werkt, een licentie moet hebben (in de wetgeving ook wel vakbekwaamheidsbewijs genoemd). Dit doen zij om risico’s voor mens, dier en milieu te verminderen en duurzame toepassingen te stimuleren.

Er zijn verschillende soorten licenties. Iedereen die met professionele gewasbeschermingsmiddelen werkt moet een licentie moet hebben. Voor het bestrijden van mollen en woelratten met middelen op basis van fosforwaterstof is het bewijs Mollen- en Woelrattenbestrijding verplicht. Vanaf 1 juli 2015 heeft elke agrariër een bewijs van vakbekwaamheid nodig voor het toepassen van professionele biociden op het eigen bedrijf.

De wetten en regels voor gewasbescherming zijn vastgelegd in een Europese Verordening en een Europese Richtlijn en de Nederlandse Wet, Besluit en Regeling Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden.

De wetten en regels voor bestrijding van mollen en woelratten en knaagdierbeheersing zijn vastgelegd in de Nederlandse Regeling Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden.

Snel naar: